Tuesday, 1 October 2013

Bella Beautista Skincare - Terbukti Berkesan Menghilangkan Jeragat dan Jerawat Seawal 5 Hari

Salam kawan2 semua.. Naz ingin perkenalkan satu produk yg tengah HOT di pasaran..
 
Bella Beautista Skincare
 
ianya enhanced formula dari Belleza KL Skincare... nak tahu info lebih lanjut.. boleh lah SMS/Whatsapp
 
Naz @ 013-3620656
 
atau scroll je page ni...
 tp sebelum tu...eloklah Naz letak testimoni Naz sendiri sebagai Agent Stokis Bella Beautista Skincare (dah upgrade dr agent ke stokis.. Alhamdulillah)..

SEBELUM.....

tanpa make-up

lepas make up sikit..
jeragat banyak dan kulit kusam... eeee.. geramnya...

SELEPAS...

pakai bedak dan lipstick...

 
tanpa bedak dan lipstick...

ini wajah Naz tanpa make up.. setelah setia bersama produk Bella Beautista Skincare... syukur Alhamdulillah.. jeragat Naz dah berkurang... dan kulit pun dah tak kusam lagi.. syukur Alhamdulillah...
 
boleh contact/SMS/Whatsapp Naz untuk tahu cara penggunaan BBS dan amalan yang berkesan..

Kalau kawan2 semua selalu dengar IKIM.fm.. Bella Beautista Skincare selalu ke udara setiap Sabtu, 12.15 t/hari.. Produk ni di jamin berkesan dalam masa 5 hari... dan yang penting.. ianya mendapat kelulusan KKM dan tiada bahan kimia yang berbahaya..

jangan risau.. semua produk Bella Beautista berdaftar dan mendapat kelulusan KKM...


 
Ini dia.. Admin Bella Beautista, Puan Mya tengah on-air di IKIM.fm... untuk pengetahuan kawan2 semua... selain promosi di IKIM.fm, Bella Beautista juga ada diiklankan di akhbar Harian Metro dan Majalah Mingguan Wanita..

gambar Naz sebagai testimonial Bella Beautista... Alhamdulillah..

Ok.. jom kenal Bella Beautista Skincare dengan lebih dekat lagi...
Untuk pengetahuan kawan2 pengguna semua.. Bella Beaustista telah re-packaging dan enhanced formula Bella..
  

 
 
BBS packaging baru VS BBS Packaging lama
 
1. Kandungan set dan packaging
 
BBS baru, 3 in 1 manakala BBS lama ada 4 in 1... tp jangan risau.. set baru lebih menguntungkan sebab dulu... berat sabun adalah 40gm each.. ada 2 sabun.  Set baru ada 1 sabun tp 85gm... extra 5gm... :)
 
BBS packaging baru
 
 
 
 BBS packaging lama
 
2. Sabun untuk set jeragat
 
Warna sabun jeragat/normal untuk set baru ialah warna HIJAU.. dulu warna KUNING...
 
sabun jeragat/normal terbaru
 
 sabun jeragat/normal dulu
 
3. Sabun untuk set jerawat/kombinasi
 
Warna sabun kombinasi/jerawat untuk set baru ialah warna OREN.. dulu warna HIJAU... mula2 tu.. Naz pun confuse... sebab dulu hijau untuk jerawat.. hehehe
 
 
 
sabun jerawat/kombinasi terbaru
 
sabun jerawat/kombinasi dulu
 

 4. Jenis set

BBS sekarang ada 2 set sahaja... SET NORMAL/JERAGAT dan SET KOMBINASI/JERAWAT..
BBS dulu ada 3 set.. SET NORMAL, SET KOMBINASI dan SET JERAWAT

Apa yang masih sama?  Of courselah Harga dan Keberkesanannya... :)

dan sebelum tu.. jom kita tengok apa PROMOSI BULANAN yang ditawarkan...WHILE STOCK LAST yer kawan2.. cepat2 sebelum terlambat...

PROMOSI Ramadhan 2014 
 
Tasbih Digital

 
PROMOSI Mei 2014 
 
 
PROMOSI April 2014....
 
 

PROMOSI Jan, Feb dan Mac 2014....

  
PROMOSI Oktober, Nov dan Dec 2013


PROMOSI September 2013


PROMOSI August 2013

 
 



15 KELEBIHAN BELLA BEAUTISTA SKINCARE: 


 
1- Kulit lebih sihat, cantik & tegang
2- Pencerahan kulit secara semulajadi
3- Cerahkan kulit yang kusam
4- Atasi masalah jeragat & jerawat
5- Awet muda luaran
6- Mengandungi Vit C & Vit E
7- Hapus bakteria punca jerawat
8- Mengetatkan pori- pori kulit
9- Kembalikan tona asal kulit
10- Rawat kulit dari dalam
11- Buang sel kulit mati
12- Lembapkan kulit
13- Tiada penggelupasan
14- Solekan tahan lama
15- Boleh campur dengan produk lain (compact powder, toner & pelembap)

Ingredients Bella Beautista Skincare:

AM Cream
Aqua, Rosemary Flower Wax, Hydrogenated Olive Oil, Glycolic Acid, Aloe Vera Extract, Cymbopogon Citratus Extracts, Ascorbic Acid, Pineapple Extracts
PM Cream
Aqua, Rosemary Flower Wax, Jojoba Oil, Glycolic Acid, Aloe Vera Extract, Papaya Extract, Ascorbic Acid, Turmeric Extracts
Yellow Bar
Glycerin (Plant Base), Aquilaria Agallocha Extract, Pineapple Extract, Papaya Carica Extract, Pearl Extract, Aloe Vera Extract, Glycolic Acid, Ascorbic Acid & Tocopheryl Acetate
Green Bar
Glycerin (Plant Base), Aquilaria Agallocha Extract, Green Tea Extract, Turmeric Extract, Pearl Extract, Aloe Vera Extract, Glycolic Acid, Ascorbic Acid & Tocopheryl Acetate

Bella Beautista Skincare mempunyai 3 jenis set yang berbeza untuk keperluan kulit wanita Asia...

1. Set jeragat/normal
2. Set jerawat
3. Set kombinasi 
 

1. Set Jeragat / Normal

Harga: RM100 (S/M) / RM110 (S/S) / $65 (B/S)
Kegunaan: 1 bulan setengah / 2 bulan (bergantung pada cara pemakaian)

Dilihamkan drpd pati buah- buahan tempatan utk:
- Melindungi kulit drpd sinaran UV
- Cerahkan kulit & tutup cela wajah
- Hasilkan sel kulit baru yg sihat & cantik
- Menjadikan kulit korg lebih segar & berseri sepanjang hari
- Bagi yg suka pakai mekap, ia menjadikan solekan tahan lebih lama & kulit cantik secara semulajadi.
(So, dah tak perlukan foundation yg mhl2 lagi!)
Selepas pemakaian: Kulit terasa lebih lembut, licin & anjal serta- merta.

Untuk masalah kulit:
1- Jeragat
2- Kulit Kering
3- Tona Kulit Tak Sekata
4- Tanda- tanda Penuaan
** Juga sesuai untuk Kulit Normal tanpa sebarang masalah.

Siapa patut pakai Set Normal/ Jeragat?
1- Lelaki / perempuan yg berumur 30 tahun ke atas yg mempunyai masalah jeragat.
2- Lelaki/ perempuan yang berkulit normal tapi nak kulit lebih bersih, sihat & jadi lebih cantik.
3- Yang ada masalah blackhead/ whitehead, kulit kusam, tona kulit tak sekata.

Mengandungi:

(i) Bella Beautista Yellow Bar (40 gram)- Siang & Malam
(ii) Bella Beautista AM Cream (10 gram)- Krim Siang
(iii) Bella Beautista PM Cream (10 gram)- Krim Malam

2. Set Jerawat

Harga: RM100 (S/M) @ RM110 (S/S)- FREE Postage
Kegunaan: 1 bulan setengah / 2 bulan (bergantung pada cara pemakaian)


Tak suka jerawat! Ni adalah Set Jerawat. Dalam set ni ada:
- 2 Green Bar (Acne Soap)
- Beautista AM Cream (Day Cream)
- Beautista PM Cream (Night Cream)

Siapa yg patut pakai Set Jerawat:
1- Lelaki / perempuan yg ada masalah jerawat yg kronik/serius
(P/S: Kronik di sini bermaksud jerawat yg berdarah/ yg ada nanah yg tumbuh byk di muka dan susah nak hilang & kerap tumbuh)

2- Sgt disyorkan utk remaja belasan tahun hingga golongan awal 20an. (Umur dlm lingkungan belasan hingga awal 20an mengalami hormon yg tak stabil, selalu berubah hormon dan mgkin juga stress (kerja / study) mengakibatkan jerawat byk tumbuh di muka)

3- Lelaki / perempuan yg berkulit sensitif & berminyak

Macam mana Set Jerawat mampu selesaikan masalah jerawat?
- Ia diperkaya dgn tea- tree oil bg hapuskan bakteria punca jerawat
- Kecutkan jerawat baru
- Membuang minyak berlebihan, kotoran & sel kulit mati TANPA KERINGKAN KULIT
- Kecilkan pori- pori kulit. (P/S: Minyak berlebihan akan berkumpul dlm pori- pori kulit yg terbuka luas dan boleh menyebabkan pori- pori tersumbat. Bila pori- pori tersumbat, maka dengan gembiranya jerawat tumbuh kat muka korang!)

Selepas pemakaian: Kulit terasa lebih bersih, cerah & bebas bakteria.

TAHUKAH ANDA?
Formulasi TEA- TREE OIL dlm Set Jerawat Beautista mampu kecutkan jerawat baru lepas 2 hari. Utk jerawat lama, ia terus matikan bakteria jahat punca jerawat!

3. Set Kombinasi - Amat sesuai untuk kulit yang berjerawat dan berjeragat.


Harga: RM100 (S/M) @ RM110 (S/S)- FREE Postage
Kegunaan: 1 bulan setengah / 2 bulan (bergantung pada cara pemakaian)

Untuk masalah kulit:
1- Jerawat Pasir
2- Jerawat yang Tidak Kronik Tapi Berterusan Ada
3- Kadang- kadang Berminyak

Mengandungi:
(i) Bella Beautista Yellow Bar (40 gram) – Sabun Siang
(ii) Bella Beautista Green Bar (40 gram) – Sabun Malam
(iii) Bella Beautista AM Cream (10 gram) – Krim Siang
(iv) Bella Beautista PM Cream (10 gram) – Krim Malam


Nak tahu detail mengenai loose product Bella Beautista? Loose product consists of:
(i) Yellow Bar (40 gram)
(ii) Green Bar (40 gram)
(iii) AM Cream (10 gram)
(iv) PM Cream (10 gram)
BELLA BEAUTISTA YELLOW BAR (40 gram)

RM29 (S/M) / RM34 (S/S) / $20 (B/S)
*Khusus untuk kulit normal dan kulit kering.
~ Mengandungi ekstrak buah-buahan dan Vitamin E
~ Membersih dan memberikan kelembapan yang berpanjangan
~ Menjadikan kulit anda lebih anjal, segar dan cerah berseri sepanjang hari.
PENGGUNAAN: Bersihkan wajah dan leher dengan cara mengurut dengan lembut.
~ Kemudian, bilas bersih. Gunakan pada siang dan malam sebelum penggunaan Bella Beautista AM Cream atau Bella Beautista PM Cream.
** Kulit terasa segar, bersih dan tegang selepas penggunaan


BELLA BEAUTISTA GREEN BAR (40 gram)

RM29 (S/M) / RM34 (S/S) / $20 (B/S)
* Khusus untuk kulit berjerawat, berminyak dan sensitif.
~ Diperkaya dengan tea-tree oil
~ Menghapuskan bakteria punca jerawat, mengecutkan jerawat dan mengecilkan pori- pori kulit
~ Membuang minyak berlebihan, kotoran dan sel-sel mati tanpa mengeringkan kulit.
PENGGUNAAN: Bersihkan wajah dan leher dengan cara mengurut dengan lembut.
~ Kemudian, bilas bersih. Gunakan pada malam sahaja sebelum penggunaan Bella Beautista PM Cream.
** Kulit terasa segar,bersih dan tegang selepas penggunaan.


BELLA BEAUTISTA AM CREAM (10 gram)

Harga: RM36 (S/M) / RM 41 (S/S) / $25 (B/S)
FUNGSI
~ Digunakan pada waktu siang sebagai krim penjagaan wajah yang diilhamkan daripada pati buah-buahan
~ Melindungi kulit daripada sinaran UV
~ Menghasilkan sel kulit baru yang sihat
~ Mencerahkan kulit lebih cepat bagi menjadikan kulit kekal berseri sepanjang hari

PENGGUNAAN: Sapukan secara nipis sahaja ke seluruh wajah dan leher setiap hari untuk kecerahan yang berkekalan.
~ Gunakan dengan Bella Beautista Yellow / Green Bar dan Bella Beautista PM Cream (waktu malam) untuk hasil yang menakjubkan.
~ Krim ini diformulasi khas untuk kulit normal, kulit kombinasi dan kulit berminyak.

TEKSTUR: Tekstur krim yang ringan memudahkan ia meresap jauh ke dalam kulit
~ Menyerlahkan kelembutan kulit, kesegaran dan seri wajah.
~ Menjadikan solekan tahan lebih lama dan kelihatan cantik semulajadi.
** Kulit terasa lebih lembut, licin dan anjal serta-merta selepas pemakaian.

 BELLA BEAUTISTA PM CREAM (10 gram)

Harga: RM36 (S/M) / RM 41 (S/S) / $25 (B/S)
FUNGSI
~ Digunakan pada waktu malam) berfungsi sebagai krim rawatan
~ Melembap dan memulihkan sel- sel kulit ketika anda tidur
~ Memperbaiki tona kulit dan melambatkan proses penuaan

PENGGUNAAN:
~ Sapukan secara nipis sahaja ke seluruh wajah dan leher setiap malam.
~ Gunakan dengan Bella Beautista Yellow / Green Bar dan Bella Beautista AM Cream (waktu siang) untuk hasil yang menakjubkan.
~ Krim ini diformulasi khas untuk kulit normal, kulit kombinasi dan kulit berminyak.

TEKSTUR: Tekstur krim yang halus akan mempercepatkan proses penyerapan krim ke dalam kulit. Memberikan rasa yang selesa dan kelembapan pada kulit wajah.
** Kulit wajah lebih sihat dan cantik setiap pagi selepas bangun daripada tidur.
 
 Antara TESTIMONI pengguna Bella Beautista Skincare...

Hidayah dari KL.

Masalah jerawat yang agak kronik menampakkan perubahan positif selepas 6 hari penggunaan Bella Beautista Skincare.

Kini kulit Hidayah semakin cerah, licin dan flawless.

Bella Beautista Skincare - Maksimumkan kecantikan anda dan selesaikan 5 masalah utama kulit dalam masa 5 hari sahaja.SAY HELLO TO YOUR FLAWLESS SKIN.

Sharing by Nurul Fatin from KL.

Kulit rasa lebih licin dan halus. Tona kulit makin sekata dan yang paling penting adalah jerawat mengecut dengan sangat pantas. Bella Beautista memang awesome & i'm proud to be one... of the Beautistas. It's only takes few days to feel the different.

Bella Beautista Skincare - Maksimumkan kecantikan anda dan selesaikan 5 masalah utama kulit dalam masa 5 hari sahaja.SAY HELLO TO YOUR FLAWLESS SKIN.

Sharing from another Beautistas dari Melaka, Puteri.

Saya seorang student di Uitm. Jadi saya banyak terlibat dengan aktiviti luar yang terdedah kepada sinaran matahari (UV). Ini menyebabkan kulit saya menjadi gelap, kusam dan mudah ditumbuhi jerawat.

Mencuba Bella Beautista Skincare setelah diperkenalkan oleh kakak saya. Nyata ia adalah pilihan yang sangat tepat. Perubahan positif dapat dilihat dalam masa yang sangat pantas dan ia berlaku TANPA PENGELUPASAN. Sangat berkesan dan mesra bajet. Bella Beautista Skincare adalah produk penjagaan terbaik yang pernah saya gunakan. I'm proud to be one of the Beautistas.

Bella Beautista Skincare - Maksimumkan kecantikan anda dan selesaikan 5 masalah utama kulit dalam masa 5 hari sahaja.SAY HELLO TO YOUR FLAWLESS SKIN.

Sharing by Norfisha, KL.

Kulit saya sudah sihat, cerah sekata & glowing. Muka kusam dan parut jeragat sudah tiada sejak saya gunakan Bella Beautista Skincare. Bila tanpa mekap, kulit saya masih nampak segar dan berseri. Bila dengan mekap, bertambah- tambah flawless muka saya. I love Bella Beautista!
Latest sharing from another Beautistas, Fitriani dari K.Lumpur.

Sebelum ini menghadapi masalah jeragat terutamanya dibahagian dahi dan pipi. Selepas menggunakan Bella Beautista Skincare Normal Set selam...a 7 hari, jeragat semakin pudar sehingga 80%. Disamping itu juga, parut-parut jerawat diwajah juga semakin hilang dan kulit menjadi semakin licin dan halus. Proud to be one of the Beautistas.

Kepada anda yang menghadapi masalah jeragat atau parut, cubalah Bella Beautista Skincare. You'll be happy eith the result insyaAllah.

Bella Beautista Skincare - Maksimumkan kecantikan anda dan selesaikan 5 masalah utama kulit dalam masa 5 hari sahaja.SAY HELLO TO YOUR FLAWLESS SKIN.

Puteri Najihah. Jom share rahsia awet muda beliau~

✔ Before this, this lady mukanya memang tak ada masalah serius cumanya kalau close up memang nmpak obvious jeragat. So, dia terpaksa cover jeragat dgn pakai foundation yg tebal. Then, Mya introduce pada this lady, Bella Beautista.

✔ Lepas pakai Beautista selama seminggu, katanya,"This is one of my best friend ever! Beautista adalah the best beauty product which i simply cannot leave about! Selain menjimatkan, ia juga dpt pudar & hilangkan jeragat & jadikan solekan saya tahan sepanjang hari. Love it max!".

Azah (dari Terengganu) telah mencuba Set Jerawat Bella Beautista Skincare. Lepas sebulan, terus tukar kepada Set Normal sebab jerawat dah kecut! Menggunakan BBS dgn betul & pemakaian yg berterusan berjaya mengecut & menghilangkan jerawat yg ada. Hasilnya, memang superb!


Ramai yg tanya kulit Mya memang tak ada masalah ke? Sebenarnya kulit Mya memang takde masalah mcm jerawat or even jeragat. Tapi kulit Mya tak adalah licin sgt sebab Mya ada parut chicken pox. ...Yg korg tgk kat dahi tu haa parut chicken pox lah tu.

Tapi cuba korang bezakan gambar kanan & kiri.
Gambar kiri (6 bulan lepas):
- Time ni Mya pakai produk X yg agak mahal. RM200++
- Kulit kusam, muka pon jadi tak ceria. Pdhal umur muda lagi tapi dah nmpak tua sikit.
- Kalau zoom betol2, ada byk blackhead kat hidung.
- Time ni rasa mcm chubby sikit
- Produk X mahal- tak mampu nk istiqamah, tak nampak kesan yg diingini, kulit masih kusam & nmpk kering.

Gambar kanan (19/4/2013). Berikut adalah apa yg org sekeliling komen:
- Selepas sebulan pakai Beautista.
- Kulit nmpak muda dr usia sebenar.
- Kulit jadi tegang. Bila tegang, dagu nampak runcing.
- Blackhead pon dah kurang & senang nak hilang.
- Bila Mya pakai krim siang dgn compact powder, seolah- olah mcm Mya pakai foundation. It blends very well on my face. Best giler! So, I don't need expensive foundation anymore.
- Yang penting kulit Mya jadi bersih, sihat & cantik setiap hari.


Photo: Terima kasih Shara sebab mempercayai & terus menggunakan BBS. Istiqamah pakai & guna dgn cara yg betul pasti berkesan! Beliau terus menggunakan BBS sebab percaya dgn kebaikannya & sgt gembira dgn perubahan wajah beliau. 

TQ dear kerana share dgn kami. So, tunggu apa lagi lovelies? Jom cuba BBS skrg! Utk order, boleh SMS/ Whatsapp 013-293 0248
Ramai yg tanya apa tips nak kulit sihat, bersih & Berikut daily-skincare regime Mya, pengguna Bella Beautista:

~ Malam sebelum tidur:
✔Basuh muka dengan Yellow Bar✔Pelengkap skincare regime- Mya pakai Beautista PM Cream sbg rawatan muka masa Mya tidur. Sel- sel kulit mati akan digantikan dgn sel kulit baru. Esok pagi CONFIRM nampak kesan!
✔2 minggu sekali, Mya pakai mask (tak kisah apa-apa brand pon) untuk bagi moist pada muka

~ Pagi bangun tidur:
✔Basuh muka dengan Yellow Bar
✔Gambar 1 menunjukkan muka Mya lepas basuh muka. Muka Mya kelihatan licin, tegang & bersih. Blackhead & whitehead pon dah kurang!

~ Bersiap pergi kerja:
✔ Lepas basuh muka, Mya akan biar muka separa lembap. Kemudian, sapu Beautista AM Cream secara nipis ke seluruh
muka. Pakai krim nipis2 dah memadai sbb hanya 1st layer yg akan meresap dlm kulit (Gambar 2)
✔ Sebagai pelengkap, Mya just apply secalit eyeliner, lipstick dan blusher sikit (Gambar 3)

TADAA! Mudah jer dgn Bella Beautista. Hanya 5minit dah boleh siap. MUDAH-CEPAT-JIMAT! Tak pernah rasa semudah ini utk jadi cantik & sihat.
Just nak share y'all yg salah satu punca kulit muka yg tidak sihat dan berjerawat adalah kurangnya kebersihan pada kulit wajah. Kulit wajah adalah part yg sangat sensitif dan perlukan penjagaan. So these are the tips that y'all may follow:


Basuh muka anda sekurang-kurangnya 2x sehari iaitu pagi dan malam
elakkan drpd menggunakan sabun yg tidak mengandungi pelembap
elakkan drpd menggunakan air panas ketika menyuci wajah kerana ianya boleh membuatkan kulit menjadi kering
Yang paling penting, elakkan drpd tidur dgn wajah yg tidak di cuci

Bella Beautista Skincare - Maksimumkan kecantikan anda dan selesaikan 5 masalah utama dalam masa 5 hari sahaja.
SAY HELLO TO YOUR FLAWLESS SKIN.


Photo: Mana satu 'condition' wajah y'all?

Kulit kering:
Kebiasaaannya, wajah seperti tertarik dan kering di bahagian 9, 10, 11 & 12.

Kulit berminyak:
Minyak akan keluar merata di bahagian 1, 2, 9, 10 & 13.

Kulit kombinasi:
Kulit berkilat di bahagian 1, 2, 3 & 6 , iaitu hidung & dahi.
Tapi lebih berminyak di bahagian U iaitu 11, 12 & 13 (pipi & dagu).

Kulit normal:
Ini ‘condition’ yang paling diidamkan. Tiada rasa tertarik dan berminyak di wajah

Jika masih tak sure condition wajah y'all, boleh PM/ SMS/ Whatsapp gambar wajah y'all pada Mya di 013-293 0248. Mya akan suggestkan pilihan set yg terbaik untuk jenis kulit y'all ye. InsyaAllah. Jom cantik dgn BBS! <3


Mana satu 'condition' wajah y'all?

Mata merupakan bahagian yang paling fragile pada muka. Kawasan ini mengandungi banyak otot iaitu kelopak mata dan mata yang merupakan 'INDICATOR' kesihatan y'all. Selalunya lingkaran hitam (eye bag) boleh diburukkan lagi dengan gaya hidup yang tidak sihat seperti tak cukup tidur/ rehat, merokok atau mempunyai diet yang tinggi lemak.

~ Bagi merawat semula eyebag, apply Beautista AM Cream secara nipis & konsisten setiap pagi. Hasil dapat dilihat jika penggunaan berterusan diamalkan.

HARGA: RM36 (SM) / RM41 (SS)


Berminat?.. Contact Naz, SMS/Whatsapp @ 013-3620656
 

6 comments:

  1. Replies
    1. Ada... boleh cek dekat http://quest3.bpfk.gov.my/QUEST3_SEARCH/

      Delete
  2. Kata 5 hri,bla bca sebulan lbh.tgk klit ngan care pkai eh

    ReplyDelete
  3. 5 hari dah terasa perubahan dik.. 3 minggu lg ketara... saya akan bagi nota cara pemakaian berkesan... insya Allahmm

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete